Dansk
 
English
                    Sitemap    
 

Else Ørberg CV

Else Ørberg

Jeg er født i 1948. Efter en omtumlet tilværelse er jeg landet i Klint, hvor jeg er gift med en dejlig mand og bor tæt på skov og strand. 

I mange år arbejdede jeg som lærer; havde bl.a. nogle gode år i Sydslesvig, men da jeg vendte hjem til en dansk skole, gik jeg ned med stress. Maleriet er en udmærket helbreder, og jeg startede med 5 uger på kunsthøjskole, for at se, om det holdt vand. 

Jeg blev så bidt af tegning og maling, at jeg siden har været på en masse kurser i ind- og udland. Og det er blevet en fast tradition, at jeg er på croquiskursus på Ærø om vinteren og på Grundtvigs Højskole om sommeren.

En gang om ugen tegner jeg croquis i Holbæk Kunstforening i Æglageret. 

I mit eget lille galleri/værksted bliver det ikke til så meget, for jeg er meget afhængig af den sociale energi, der opstår i et arbejdsfællesskab. Det er indtil videre kun lykkedes mig at finde en mindre akvarelklub, men lidt har jo også ret. 

Nå, ja, mit yndlingsmotiv er kvinder – bare damer, om man vil. 

Jeg udstiller, når jeg finder mulighed for det, og holder selv pinseåbent. Og ellers åbner jeg efter aftale. Når folk falder for et billede og køber det, giver det mod på at arbejde videre, og selvom jeg ikke er afhængig af at sælge mine ting, så giver det en tilfredsstillelse. 

Det er vigtigt for mig at udvikle min kunst. Bruge nye virkemidler, nye vinkler, træne mine øjne og komme ud over kanten. Derfor er det nødvendigt med dialog, kritik og bearbejdning af indtryk. Men jeg bruger også stregen og farverne til at drømme/lege; f.eks. på ferierejser. 

For mig er tegning og maling min niche i tilværelsen. Jeg laver mange andre ting, så måske er jeg ikke en rigtig kunstner, for så skal man vist partout male hver dag. For mig kan det lige så godt være lykken at skrive en sang eller cykle en tur.

 

 

WEIHE MODERN ART | CVR: 18215705 | Vimmelskaftet 19, 4300 Holbæk - Danmark | Tlf.: +45 2382 6782 | sus.weihe@gmail.com